logo

Коремна и Колоректална хирургия. Неоперативно лечение на хемороиди и анални фисури

Специалист Коремна и Колоректална хирургия

Моето мото

 • Отговорност
 • Етика
 • Дискретност

Практикуващ коремен хирург, проктолог от 1996 г.

повече »»

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

0886 72 72 07

ЗАПИШЕТЕ ЧАС!

Партньори

Договорен партньор на Национална здравноосигурителна каса

Договорен партньор на Застрахователно Акционерно Дружество "България здраве" АД

Договорен партньор на "Дженерали Закрила Здравно осигуряване" АД
"Дженерали Застраховане" АД


Революционна система за компютърен анализ на стъпалото
Индивидуален подход, бързина, сигурност.
В партньорство с верига "ХОДИЛЕКО" - България

Философия на моята практика

 • Излагам обективно същността на заболяването и всички методи за лечение с техните предимства и рискове.
 • Давам право на избор и провеждам лечение, което най-добре съответства на интересите и нагласата на моите пациенти.
 • Довеждам докрай всяко лечение. Ако това е извън моите възможности осигурявам връзка с най-добрите специалисти в съответната област.

КОМПЛЕКСНО ЛЕЧЕНИЕ НА ДИАБЕТНОТО СТЪПАЛО

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА „ДИАБЕТНОТО СТЪПАЛО“ ?
В България 280 000 души страдат от захарен диабет и клиничните наблюдения сочат 10 % риск от увреждане на стъпалото. Близо 45 на сто от ампутациите у нас са в следствие от диабетно стъпало, а 2% от диабетно болните вече са понесли ампутация. Увреждания се получават, когато месеци и години захарта в кръвта е излязла от контрол и е висока. Проявите започват с промяна на усещането за допир и болка. Кожата става по-нечувствителна и пациентът не забелязва дребните наранявания - например от тесни обувки. Развива се и атеросклероза на съдовете на краката. Тези промени водят до т.нар. "диабетно стъпало" и дори малко нараняване може да доведе до обширни и незарастващи рани, ампутация, инвалидизация и намалено качество на живот.

Обувки за диабетици

КАКВО СТАВА АКО НЕ СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ НАВРЕМЕ ?
Обувки за диабетици Настъпва прогресираща увреда на нерви и кръвоносни съдове, деформиране на ходилото и натрупване на калусни формации (мазоли). Последва развитие на рани поради отслабване на защитните сили. Диабетно болните са с намалена имунна защита. Раните застрашават с ранна инвалидизация и последваща ампутация на част или целият долен крайник. Усложненото диабетно стъпало и особено ампутациите водят до продължителна хоспитализация, рехабилитация и домашно лечение – тежест за пациента и неговото семейство.

Чорапи с медни йони за диабетици

КАК ДА СПАСИТЕ КРАКА СИ ОТ АМПУТАЦИЯ ?
Синдромът „Диабетно стъпало“ е тежко усложнение на захарния диабет, но при подходящо лечение и навременна профилактика на тези рани ампутацията се избягва при повечето болни – над 80% от тях. Грижата за добрата хигиена на краката и наблюдението веднъж месечно от специалист ще намали риска от Чорапи с медни йони за диабетици развитие на диабетно стъпало и последващи усложнения. Носенето на подходящи ортопедични обувки и стелки за диабетици е от решаващо значение за успешното лечение.

КАКВА Е НАШАТА МИСИЯ ?
Комплексното лечение на диабетното стъпало не е свързано с чудодейни лекарства и е добре развито от съвременната медицина, но изисква много опит, търпение, време и доверие между пациент и лечител. Изпълнението на тази цел изисква обединените усилия на лекуващ ендокринолог, кардиолог, невролог, съдов хирург, хирург, ортопед и обучена мед. сестра. Здравната система у нас бяга от този проблем и финасира единствено „ампутации по клинична пътека“ и т. нар. „системи“ за полиневропатия. Наша мисия е да бъдем търпеливи за да спасим крайниците и радостта от живота на нашите пациенти. Профилактиката е най-доброто лечение !

Стелки за диабетици

ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ ВЕДНАГА !
Лечението е продължително, многофакторно, при едновременно поддържане на добър гликемичен контрол, овладяване на възпалителния процес, локална обработка на стъпалните язви, лечение на диабетната полиневропатия, макроангиопатия, помощни средства за отбременяване на локалния стъпален натиск, обучение и реобучение. Не допускайте усложненията на диабета да превземат живота ви ! Помислете за бъдещето си и това на вашите близки !
КОНСУЛТАЦИИ В МЦ „ FAMA ” :

 


НАСОЧВАНЕ: ТАЛОН № 3 (ХИРУРГ)


ЗА КОНТАКТИ:

 • гр. Пловдив
 • ул. „Кавала” № 20 ет. 8
 • д-р Антон Тодоров
 • тел. 0886 72 72 07
 • www.dr-todorov.com
Професионален опит и съвременни методи. Истината за Вашето здраве. Решението е Ваше и е толкова лесно!