logo

Коремна и Колоректална хирургия. Неоперативно лечение на хемороиди и анални фисури

Специалист Коремна и Колоректална хирургия

Моето мото

  • Отговорност
  • Етика
  • Дискретност

Практикуващ коремен хирург, проктолог от 1996 г.

повече »»

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

0886 72 72 07

ЗАПИШЕТЕ ЧАС!

Партньори

Договорен партньор на Национална здравноосигурителна каса

Договорен партньор на Застрахователно Акционерно Дружество "България здраве" АД

Договорен партньор на "Дженерали Закрила Здравно осигуряване" АД
"Дженерали Застраховане" АД

 

Стадии на хемороидалната болест


Стадий I:

Това е начален стадий в развитието на хемороидите. Няма болка. Възможен е дискомфорт и парене в аналната област след дълго пътуване например. Кървенето е рядко и оскъдно. В повечето случаи състоянието не търпи развитие с години.

Първо е необходима е екзактна диагностика. Често са достътъчни подходящ диетичен и хигиенен режим. За да се предотврати прогресиране към втори стадий понякога е уместно да се приложат и някои миниинвазивни методи на лечение. Виж повече


Стадий II:

Хемороидалните възли започват да се уголемяват и отпускат, но излизат навън от ануса само при позиви за дефекация. Появява се регулярно кървене с тенденция към увеличаване на количеството изгубена кръв. Може да има болка и сърбеж. Пациентите са застрашени от настъпване на тромбози и инкарцерация на възлите.

На този етап миниинвазивните амбулаторни методи на лечение са задължителни ! Добавят се венотонични медикаменти. Ако не се предприеме лечение - хемороидалната болест преминава в следващия трети стадий – най-често след настъпило усложнение. Запомнете – на този стадий операция може да бъде избегната във всички случаи ! Виж повече

Стадий III:

Хемороидалните възли започват да „изпадат навън” при дефекация, но все още се прибират сами за няколко часа. Налице е значителен дискомфорт, болка и обилно кървене – понякога на струйка. Все още в опитни ръце е възможно отстраняване на хемороидите амбулаторно и без операция.


Стадий IV:

Хемороидалните възли постоянно пролабират от ануса или изпадат при малко усилие след като един път са били прибрани – състоянието е крайно неприятно - по правило има чести усложнения и обостряния.

Не бива да се допуска прогресиране до този стадий, защото на този етап лечението е единствено оперативно. Виж повече

Професионален опит и съвременни методи. Истината за Вашето здраве. Решението е Ваше и е толкова лесно!